Mat med smak

Matglede, samhold rundt måltidet. Hvor maten kommer fra? Vi spiser ofte ute, gjerne med bål. Sunn mat, men vi koser oss med kakao på tur og smoothie på bursdager.

Når det nærmer seg vår begynner vi å så tomatplanter, agurk,sukkererter,gulrøtter og andre spennende ting vi kommer over.  Vi har eget drivhus vi kan sette plantene ut i og barna kan bli med på hele prosesse.  Her må det vannes, og tjuvskudd knipes.  Når vi endelig kan høste spiser vi det eller lager noe godt.

På våren lager vi ramsløksmør, løvetannsaft og løvenøtter( kjeks med løvetannblomst )

På høsten plukker vi bær som vi lager til Valle gårds beste syltetøy.  Vi lager helst så mye at det at vi har helt til neste høst og slipper kjøpe på butikken.

Vi plukker også epler som vi lager most,juice og tørker eple som blir brukt som tur snacks.

Aktivitetene blir tilpasset aldersgruppene,men vi ønsker å ha dem med på mest mulig av prosessen.

Mat på bål og mat rundt bålet er også noe av de vi verdsetter her i barnahagen.  Det å kunne kose seg sammen rundt bålet, kjenne varmen og nyte maten.

Menyen varierer stadig etter sesongen og hva barna ønsker seg.  Vi har også fått egen kjøkkenhjelp som rullerer på avdelingene.  Hun lager et varmtmåltid som barna på den avdelingen får denne dagen.

Selv om vi vektlekker mat med smak vet vi også å kose oss.  Kakao med på tur på kalde dager, popcorn på bål, eller eplekake av eplene et barn tok med til barnehagen